Wie is Veronique?

Het is altijd een droom van mij geweest om als klinisch psychologe een eigen praktijk te hebben. Deze droom gaat sinds september 2021 in vervulling!

 

Wees welkom in mijn praktijk waar rust, balans, vertrouwen, houvast empathie, ondersteuning… centraal staan.

Ik ben voorstander van een coachende aanpak, waarbij ik samen met jou op zoek ga naar jouw krachtbronnen.

 

In 2009 studeerde ik af als klinisch psychologe en deed daarna ervaring op in expertisecentrum Code i.s.m. Thomas More. Van 2019 tot de zomer van 2021 werkte ik in een multidisciplinaire groepspraktijk.

Daarnaast was ik van 2010 tot 2018 verbonden aan Thomas More als lector binnen de opleiding Toegepaste Psychologie. Ik begeleidde studenten bij practica, bachelorproeven en stages en kan echt genieten van deze een-op-eencontacten. Deze oprechte en authentieke contacten wil ik nu doortrekken naar mijn cliënten.

Ik heb zelf ook al wat watertjes doorzwommen. Door mijn
ervaringsdeskundigheid in burn-out heb ik een gezonde interesse voor onderwerpen, zoals burn-out, work-life balance, veerkracht en bevlogenheid. Ik heb van dichtbij zelf meegemaakt wat vele anderen ervaren. Door deze deskundigheid kan ik anderen met (angst voor) een burn-out begrijpen en begeleiden in hun leerproces. Ik draag graag kennis over en geef cliënten zelf de kans om te ontdekken waar ze goed in zijn, waarin ze geloven.


Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van twee jonge kindjes. Hierdoor ben ik zelf altijd op zoek naar de meest aangename manier om werken en een gezinsleven te combineren. Ik ben een introvert persoon en kan daardoor erg genieten van de stilte of van activiteiten die ik alleen kan doen (boeketjes wilde bloemen schikken, journallen, wandelen en lezen).

Zoek je een plek waar je in alle vertrouwen je verhaal kan vertellen, emoties kan ervaren, kan zoeken naar aanvaarding…? Dan ben je zeker welkom!

Veronique Jacobs Klinisch psycholoog

Opleiding en ervaring

  • Master klinische psychologie, KULeuven
  • Loopbaancoach, CoachClinic
  • ACT-hulpverlener, Act Academie
  • ACT en voedingspsychologie, Act Academie
  • Ervaringsdeskundige burn-out

Visumnummer: 278214

Erkenningsnummer: 862110828

Wat is de filosofie achter ‘Ryvera’?

Ryvera is afgeleid van het woord ‘Rivero’ (Esperanto) en betekent rivier. Ik heb het woord zodanig aangepast dat de eerste letter van de naam van elk van mijn gezinsleden erin voorkomt.

Toen ik in 2014 zelf in een burn-out terecht kwam vond ik al snel dat een rivier een mooie beeldspraak is om het leven mee te vergelijken. Soms zit je in rustige wateren, dan gaat het weer sneller.

Maar wat als je onverwacht in een stroomversnelling terecht komt of wordt meegesleurd door een waterval? Hoe vind je dan opnieuw houvast in het leven?

Wanneer je jezelf op de oever hebt getrokken, hoe vind je dan de moed om jezelf weer in het water te laten zakken? Hoe pak je dat dit keer aan?

Heb jij in de dagdagelijkse flow het gevoel dat je je in woelige wateren bevindt? Heb jij nood aan een oever, wat ademruimte? Dan help ik jou actie ondernemen. Met een open houding en door het stellen van de juiste vragen laat ik je zien hoe jij rotsblokken kan verankeren in je dagelijks leven. 

Als klinisch psychologe beschik ik over evidence-based competenties en gebruik ik daarnaast een portie levenservaring om jou te begeleiden naar rustigere wateren.

Kom jij binnenkort in mijn praktijk de rust opzoeken?

Vraag een afspraak

Wens je een afspraak? Vul onderstaande gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een gesprek in te plannen.