Work-life balance

Wat is het?

We trappen vaak in de valkuil om onze agenda te plannen in functie van het aantal beschikbare uren. Hoeveel tijd heb ik nodig voor een bepaalde taak en past dat in mijn agenda? We werken op automatische piloot deadlines af zonder erbij stil te staan hoeveel energie een taak nu eigenlijk van ons vraagt.

Denk er maar eens over na. Wat vraagt het meeste energie? Een vervelend telefoongesprek van enkele minuten? Een daguitstap? Een concert van je favoriete band? Het antwoord zal voor iedereen anders zijn. Het is niet omdat een taak langer duurt, dat het ook meer energie vraagt.

 

En vraag je ook eens af hoeveel tijd jij maakt voor leuke, energiegevende activiteiten. Of gaat er misschien (te) veel tijd naar minder leuke zaken?

Wat vind jij het meest aantrekkelijk? Een vaas met enkel een zonnebloem? Of een  vaas met een kleurrijk, divers boeket?

 

Het is belangrijk om je energie te beschermen. Dit kan je door regie te nemen over je leven en bewust te kiezen voor activiteiten en gezelschap. Leer jezelf afvragen wat jij nodig hebt, wat voor jou belangrijk is (intellectueel, emotioneel, spiritueel) en kies daar voluit voor.

Er geldt momenteel een aanmeldingsstop, waardoor ik geen nieuwe cliënten opstart. Bedankt voor uw begrip.

Vraag een afspraak

Wens je een afspraak? Vul onderstaande gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een gesprek in te plannen.