Faalangst

Wat is het?

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Het is de angst om te mislukken, niet te voldoen (aan de verwachtingen van anderen) en dus afgewezen te worden. Het is de angst om niet genoeg te zijn.

Hoe herken je faalangst?

Faalangst of de angst om fouten te maken kan aanleiding geven tot vermijdingsgedrag (bijvoorbeeld uit angst voor een onvoldoende niet deelnemen aan een evaluatiemoment), uitstelgedrag, piekeren of net heel hard presteren. Je twijfelt aan jezelf, je wilt het heel goed doen. Faalangst kan gepaard gaan met pijnen of andere lichamelijke klachten, die individueel verschillend zijn en uiting geven aan je angst.

Wat kan je eraan doen?

Tijdens de begeleiding leer ik je om ‘juiste’ keuzes te maken. Deze keuzes worden niet gemaakt vanuit je (faal)angst. Ze worden gedragen door jouw doelen en door je eigen waarden (eigenwaarde). Wanneer je voor jezelf kan bepalen welke richting je uit wil, kan je actie ondernemen. We leggen daarbij de focus op de tussenstappen. 

En fouten maken mag. Daar kan je net van leren!

Vraag een afspraak

Wens je een afspraak? Vul onderstaande gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een gesprek in te plannen.